Uvjeti korištenja

Zakonske regulative

Uvjeti prodaje

Na uvjete poslovanja i korištenja web stranice i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije.
Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15).

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača i dostavit će se ova predugovorna obavijest i standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora na način da će pri kupovini prihvatiti Uvjete prodaje.

Bermes d.o.o.

Zagorska 14,
10294 Donja Pušća,
Hrvatska

OIB: 41170879964
MBS: 00157414

RBA – Raiffeisenbank Hrvatska

IBAN: HR5224840081107539496
SWIFT CODE (BIC): RZBHHR2XXXX

Direktor: Damir Bernardić
Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti.
Bermes društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i savjetovanje upisano je pri Trgovačkom sudu u Zagrebu.

 


Dostavljamo na području: Zagreb i okolica, Krapinsko-zagorska županija, Zaprešić i okolica (Općina Brdovec, Pušća, Bobovec, Dubravica, Kupljenovo, Pojatno, Jakovlje, Bistra) – minimalna narudžba 300 kuna.
Isporuka u roku od 48 sati od zaprimljene narudžbe. Dostava od ponedjeljka do petka. Kontakt telefon: 091/409-7777
Ostale lokacije putem telefonskog dogovora: 01/3312-444
01/3312-444

NAPOMENA: Proizvodi iz kategorija voća, povrća, asortiman svježeg mesa i proizvodi: hrenovka u prirodnom crijevu, panceta dimljena, dimljeni vrat i seljački špek dimljeni, mogu utjecati na ukupnu cijenu narudžbe zbog variranja u količini. Ukupna cijena navedenih artikala može varirati do +/- 15%. Predračun s točnim iznosima ćete dobiti na email adresu nakon obrade narudžbe.

PROCES KUPNJE:

  1. U vaš internet preglednik upišete web adresu: https://bermes.hr/online-trgovina/
  2. Iz ponuđenih kategorija odaberete proizvode po želji, te ih ubacite u košaricu
  3. Stanje košarice možete pogledati na linku: https://bermes.hr/kosarica/ , isto tako i klikom na košaricu (u gornjem desnom kutu)
  4. Na proces plaćanje krećete iz košarice te odabirete opciju “Kreni na plaćanje”
  5. Popunite formular sa vašim podacima te odaberete opciju “Naruči”
  6. Vaša kupovina je uspješno obavljena. Naši djelatnici će Vas kontaktirati i poslati račun te po uplati dostaviti Vašu narudžbu

Po završetku narudžbe s odabirom virmanskog plaćanja će vam doći e-mail o potvrdi kupnje, a nakon obrade vaše kupnje e-mailom ćemo Vam poslati predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti iznos narudžbe.
Uplatu zatim možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili općom uplatnicom – putem banke, pošte, Fine ili sl.
Po zaprimljenoj uplati, Vaša narudžba će biti isporučena u roku od 48 sati. Za točno vrijeme isporuke ćemo Vas kontaktirati.

Uvjeti korištenja

Tvrtka Bermes d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatska izdavač je internet stranice www.bermes.hr. Korištenjem internetske stranice smatra se da ste kao korisnik u potpunosti upoznati i suglasni s navedenim Uvjetima korištenja i Uvjetima prodaje.

Ukoliko se s istima ne slažete i ne prihvaćate ih, molimo vas da se ne koristite ovom internetskom stranicom. Svakim daljnjim korištenjem ovih Internetskih stranica nakon upoznavanja s Uvjetima korištenja, smatra se da su korisnici suglasni s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje internetskih stranica sukladno tim uvjetima. Korisnik je suglasan da je korištenje internetskih stranica isključivo na njegovu odgovornost. Bermes d.o.o. ne može ni na koji način jamčiti da korištenje ove internetske stranice neće biti prekinuto ili bez pogrešaka, niti mogu jamčiti za posljedice korištenja ove internetske stranice ili točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ovih internetskih stranica.

Korisnik se slaže i potvrđuje da Bermes d.o.o. nije odgovoran za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta nastalih kao rezultat navedenog u potpunosti na korisniku. Izjava o odgovornosti odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, raskidom ugovora, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom.

Bermes d.o.o. ili druga fizička ili pravna osoba uključena u stvaranje, proizvodnju i distribuciju ove intenetske stranice nisu odgovorni ni za kakvu štetu nastalu kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica.

Bilo kakva oštećenja opreme korisnika nastala kao posljedica korištenja ovih internetskih stranica nisu u odgovornosti Bermes d.o.o.. Bermes d.o.o. zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja internetske stranice ili Uvijeta prodaje. Predmetne izmjene mogu između ostalog uključivati i uvođenje određenih naknada ili naplata, pa savjetujemo korisnike da periodično ponovno detaljno pročitaju informacije sadržane u Uvjetima korištenja i Uvjetima prodaje, a kako bi bili informirani o eventualnim promjenama.

Također, Bermes d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, vrijeme dostupnosti, sadržaj, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje internet stranica.

Svaka eventualna izmjena ili brisanje uvjeta korištenja važeća je prema trećima odmah po objavi na internetskim stranicama. Svako korištenje, osim upoznavanja s izmjenama uvjeta, predmetnih internetskih stranica od strane krajnjeg korisnika nakon takve promjene podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.

Korisnici ne smiju putem ovih internetskih stranica objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji način nikakve materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava drugih, primjerice, sadržaj koji je uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost itd., kao ni materijale nezakonitog sadržaja i forme. Bermes d.o.o. zadržava diskrecijsko pravo da sam ocijeni je li došlo do povrede obveza od strane korisnika. Korisnik ne smije bez prethodnog pismenog odobrenja Bermes d.o.o. objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji način sadržaj koji sadrži oglas, reklamu ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga, kao ni vjersku, političku i nekomercijalnu promidžbu, a posebno ne smije vrbovati druge korisnike internetskih stranica da postanu korisnici druge usluge koja je direktna ili indirektna konkurencija. Materijali koji se nalaze na internetskim stranicama u vlasništvu su tvrke Bermes d.o.o. te su kao takvi zaštićeni zakonom, ili se koriste sukladno odobrenju nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima, kao i sukladno drugim potrebnim odobrenjima. Bermes d.o.o. je također nositelj autorskih prava na cjelokupnom idejnom sadržaju internetske stranice neophodnom za ispravno i nesmetano funkcioniranje.

Ilustracije koje su objavljene na stranici autorska su dijela i vlasništvo tvrtke Bermes d.o.o.

Zabranjeno je bilo kakva kopiranje, prijenos, distribucija, povezivanje, objavljivanje ili na bilo koji način mijenjanje ovih internetskih stranica bez pismenog odobrenja Bermes d.o.o.. Svako kršenje spomenute zabrane može imati za posljedicu povredu autorskih prava, prava žiga, ili kakvog drugog prava pa stoga može proizvesti neželjene učinke kao što su pokretanja više vrsta sudskih postupaka, a osobito može dovesti do kaznenog progona. Korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji drugi način iskorištavati bilo koji sadržaj sa internetske stranice u cijelosti ili djelomično.

Također nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala. Korisnik se slaže da neće smatrati odgovornim i da će obeštetiti Bermes d.o.o. od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova.

Bermes d.o.o. nije odgovoran za bilo kakav eventualni gubitak ili štetu nastalu iz razloga što se korisnik oslonio na informacije dobivene na internetskim stranicama. Bermes d.o.o. se izričito ograđuje u svakom smislu od sadržaja materijala na internet stranicama trećih strana, a na koje bi se moglo pristupiti sa internetske stranice. U slučaju da je neka od stavki ovih uvjeta korištenja ništava, takva ništavost neće utjecati na valjanost bilo koje druge odredbe ovih uvjeta, te će preostali dijelovi ovih Uvjeta ostati na snazi, a ništavna odredba će se zamijeniti valjanom odredbom koja po smislu i pravoj volji najviše odgovara odredbi koja je ništavna. Ukoliko bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz ovih uvjeta korištenja, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom tih prava, kao ni bilo kojih drugih ovdje navedenih prava.

Osobama mlađim od 14. godina zabranjeno je korištenje internetske stranice. Bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti je suda u Zagrebu i rješava se u skladu s propisima Republike Hrvatske.

Posjetom stranici smatra se da je korisnik ove Uvjete korištenja u cijelosti pročitao.

Privatnost podataka

Izjava o zaštiti i prikljupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Nama je privatnost posjetitelja i korisnika posebno važna. Sve osobne informacije koje ostavite na našoj stranici su sigurno pohranjene, a skupljamo samo podatke koje dopušta zakon o zaštiti osobnih podataka i zakon o elektronskim komunikacijama.

Bermes d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Bermes d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Vrsta osobnih podataka koje Bermes d.o.o. prikuplja preko svoje mrežne stranice

Bermes d.o.o. može prikupljati sljedeće osobne podatke korisnika mrežne stranice preko odgovarajućih obrazaca: ime, adresa e-pošte, poštanska adresa, telefonski broj, datum rođenja, spol u skladu sa standardima kada korisnik posjeti mrežnu stranicu, registrira se, provede narudžbu, kontaktira Bermes d.o.o. ili sudjeluje u promocijama ili anketama poduzeća Bermes d.o.o.. Spomenute se informacije ni u kojem slučaju neće prikupljati preko kanala koji nisu prethodno navedeni, čak ni kada su oni dostupni na internetu (e-pošta, razgovor, Facebook itd.). Ako se spomenute informacije prime preko jednog od navedenih načina, Bermes d.o.o. se njima neće koristiti ni u koju svrhu navedenu u sljedećem odjeljku. Poduzeće Bermes d.o.o. k tomu neće snositi odgovornost za sigurnost spomenutih podataka niti može jamčiti njihovu povjerljivost.

U svim su slučajevima podaci zahtijevani preko mrežne stranice potrebni radi pružanja optimalne usluge korisniku. U slučaju kada korisnik ne pruži zahtijevane podatke, Bermes d.o.o. ne može jamčiti da će pružene informacije i usluge u potpunosti zadovoljiti korisnikove potrebe.

Način na koji se Bermes d.o.o. koristi mojim osobnim podacima

Korisnici označavanjem odgovarajućeg okvira izričito, dobrovoljno i neopozivo prihvaćaju da će Bermes d.o.o. obrađivati njihove podatke u sljedeće svrhe:

poboljšanje doživljaja kupnje,
obradu njihovih online narudžbi, uključujući slanje e-poruka kako bi ih se izvijestilo o statusu dostave,
obradu povrata narudžbi,
stupanje u kontakt s njima ako dođe do poteškoća s bilo kojom njihovom narudžbom ili zbog drugih logističkih razloga,
odgovaranje na njihove upite.
Slanje komercijalnih informacija e-poštom kako bi ih se izvijestilo o novim proizvodima, posebnim ponudama i novostima u vezi s mrežnom stranicom i/ili poduzećem Bermes d.o.o. općenito, newsletterima (za upravljanje spomenutim obavijestima pogledajte odjeljak ‘Pretplate’). Spomenute komercijalne informacije odnose se na proizvode ili usluge koje nudi Bermes d.o.o. kao i svi suradnici ili partneri s kojima je poduzeće sklopilo ugovor o prodajnoj promociji među svojim kupcima. Suradnici ili partneri ni u kojem slučaju neće imati pristup osobnim podacima korisnika. U svim će slučajevima komercijalne obavijesti upućivati Bermes d.o.o. te će se one odnositi na proizvode i usluge unutar poslovnog sektora poduzeća. Korisnici mogu otkazati pružanje svih pretplaćenih usluga klikom na odjeljak Pretplate

Način na koji Bermes d.o.o. moje osobne podatke

Mrežna stranica koristi se tehnologijama za zaštitu podataka kao što su vatrozidovi, postupci za provjeru pristupa i kriptografski mehanizmi radi sprječavanja svih oblika neovlaštenog pristupa podacima i jamčenja povjerljivosti podataka. Radi postizanja spomenutih ciljeva, korisnici prihvaćaju da će Bermes d.o.o. prikupljati podatke u svrhu provjere kontrola pristupa.
K tomu će se sve transakcije preko mrežne stranice provoditi preko sustava sigurnog plaćanja. Povjerljivi podaci o plaćanju prenose se odgovarajućemu subjektu izravno i u šifriranom obliku (SSL).

Poduzeće Bermes d.o.o. izjavljuje da je usvojilo sve tehničke i organizacijske mjere potrebne za jamčenje sigurnosti i cjelovitosti osobnih podataka koje obrađuje te za sprječavanje njihova gubitka, izmjenjivanja i/ili neovlaštenog pristupa preko trećih strana.

Dijeli li Bermes d.o.o. moje osobne podatke?

Bermes d.o.o. izričito obavještava i jamči korisnicima da se njihovi osobni podaci ni u kojem slučaju neće prosljeđivati trećim stranama i da će prije prosljeđivanja osobnih podataka zahtijevati izričiti, informirani i jasni pristanak njihovih vlasnika. Međutim, Bermes može trećim stranama prosljeđivati osobne podatke korisnika u svrhu provođenja dostava robe, obrade plaćanja debitnim/kreditnim karticama, provjere kreditne sposobnosti, naplate dugovanja i provođenja provjera radi suzbijanja prijevare uz uvažavanje svih obveza koje ima prema svojim kupcima.

Moja prava u pogledu upravljanja mojim osobnim podacima

Poduzeće Bermes d.o.o.e korisnicima u svakom trenutku jamči mogućnost iskorištavanja njihova prava na pristup, ispravljanje, poništavanje ili protivljenje osobnim podacima koje su pružili pod uvjetima sadržanima u primjenjivom zakonodavstvu. Korisnici mrežne stranice mogu iskoristiti spomenuta prava slanjem pisanog zahtjeva, uz prilaganje kopije njihove nacionalne identifikacijske isprave, na adresu webshop@bermes.hr

Podsjećamo vas da podatke o svojoj kartici ne biste trebali navoditi u e-porukama ili na društvenim mrežama.

Uvjeti povrata i reklamacije

Primjedbe i prigovori

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 8., kupac može svoje pisane prigovore poslati elektronskom poštom na: webshop@bermes.hr. Na sve primjedbe i prigovore tvrtka Bermes d.o.o. odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.

Povrat robe i sredstava

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona,broj računa i adresu elektroničke pošte. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili, Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe. Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Reklamacije i povrat sredstava

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja. Kada isporučimo originalno zapakiran paket na Vaša vrata i Vi preuzimate robu uz obavezan potpis na dostavnici, time potvrđujete da je roba uredno isporučena.

Za sve artikle vrijedi zakonski propisani rok za reklamaciju. Dogodi li se unutar tog roka da je artikl, primjerice, promijenio svojstva, a što proizlazi iz nepridržavanja propisanih postupaka njege i održavanja, Bermes d.o.o. ne odgovara za nastala oštećenja. U protivnom artikl možete vratiti te isti može biti zamijenjen za isti ili slični novi artikal, možemo ga popraviti o našem trošku te se može ostvariti popust ili povrat uplaćenog iznosa. Molimo Vas da nam se najprije s opisom i/ili fotografijama oštećenja javite na webshop@bermes.com, te ćemo onda pristupiti rješavanju povrata oštećenog artikla i reklamacije.